Unelmaduunarin tilipäivä – hyödyllisin lukemani kirja viime viikkoina

** sisältää mainoslinkkejä

Duunit ovat parhaita ja mielekkäitä kun niistä saa riittävästi rahaa. Your truly, eräästä kirjasta inspiroituneena.

Viime viikkoina, sattuneista syistä, olen taas herättänyt henkiin vanhan hyvän yhdistelmän lenkkeily + äänikirjat. Olen myös Instagramin highlights -osioon kerännyt vinkeiksi lukemiani kirjoja, joista mieleen on jäänyt hyviä oppeja ja/tai hyviä tarinoita ja tunnelmia. (Vinkvink, löytyy @tiinaetc ja profiilin osio highlights -> books).

(Toisin sanoen olen siis saavuttanut tässä karanteenissa vaiheen ”aktiivinen lukeminen”. Saisikohan jostain muuten näille leveleille jotain suoritusmerkintävihkosta? Ikkunatkin olen pessyt ja avannut lähes tukkeutuneen suihkun kaivon. Leipääkin leipoisin, jos olisi uuni. Tarroja olisi jo siis aika monta.)

Lukemisinnosta huolimatta kirjablogiin minulla ei ole kuitenkaan kunnolla aikaa, mutta tällaisiin lyhyisiin kirjapostauksiin haluan järjestää tilaisuuden kun aihetta on, ja Unelmaduunarin tilipäivä **– by Satu Rämö ja Hanne Valtari – jos jokin on sellainen.

En nyt referoi tähän koko kirjaa tai edes sisällysluetteloa. Se kun löytyy muualtakin. Kuvituksenakin käytän näitä tavallaan aiheeseen liittymättömiä kuvia edellisen vuoden työtilojen ja kotitoimistoni pihalta.

Mutta sen haluan kertoa että tässä on kirja, joka on ainakin näin äänikirjaversio kuunneltuna helppolukuinen, mutta silti tai ehkä juuri siksi todella hyvin asiaa ja asiantuntemusta jakava kirja käytännön vinkkeineen. Kirja, jonka lukeminen voisi mielestäni korvata jokaisen yliopiston ja korkeakoulun, miksei vaikkapa lukionkin ja ammattikoulun yrittäjyyskurssin. Kirja, joka kertoo selvästi miten yrittämällä tehdään rahaa – ja miten ei – ja miten koskaan ei pitäisi tehdä ilmaisia töitä. Hyväntekeväisyyttäkin vain hyvin harkitusti hyvin pienissä erissä.

Oma tilanteeni on nyt koronan myötä taas palannut tasolle, jossa mitään suuria riskejä ja/tai investointeja ”ehkä muttei varmasti” kannattaviin ideoihin ei voi ottaa. Mielekkäistä töistäkin unelmointi on tällä hetkellä vähän niin ja näin, kun tärkeintä olisi löytää mitä tahansa jolla maksaa seuraavan kuukauden vuokra. Mutta kyllä tämä kirja antoi hyviä ideoita myös tällaiseen elämään ja varsinkin siihen kun voi taas yrittää vähän vapaammin ja keveämmällä mielellä.

Uskon, että sellainenkin aikaa taas pian tulee. Kuten tulee kesä ja kärpäset.

Koska nämäkin lumiset hiihtoretkimaisemat ovat jo yli kahden ellei kolmen kuukauden takaa.


Psst. Kirja on Elisa kirja -kaupassa tuntuvalla alennuksella ääni- ja e-kirjana, ja Elisan kuukausipalvelua voi kokeilla ilmaiseksi kuukauden ajan. (Elisa Kirjan kuukausitilauksen ja tuhansien kirjojen valikoiman saat tutustumiskuukauden jälkeen edulliseen 8,90 €/kk hintaan.)