Milloin viimeksi teit jotain ihan hullua?

Tiina Kivelä Creative Interlaken

* sis. mainoslinkin 

Näin naistenpäivän ja hallituksen hajoamisen dagen efterinä mietin kaikkia niitä kertoja kun yhdessä – ja erikseen – olen itse tehnyt jotain hullua. Jotain merkittävää, suurta ja mahtavaa. Ja nimenomaan tehnyt, alusta loppuun asti.

Noh, olen juossut maratonin. Kirjoittanut gradun (hyväksytyn, ei plagioidun). Muuttanut ulkomaille ja rakentanut sinne kodin (vertauskuvallisesti, en käytännössä). Laskenut yhden hemmetin kuumottavan jyrkän kurun alas La Gravessa. Pyöräillyt yhden jos toisenkin raskaan retken, joista yhdestä tuo alimmainen hymynaama on.

Ja paketoinut kasaan yhden jos toisenkin suuren työprojektin ja määräaikaisen pätkätyön. Yms.

Aika paljon näistä ja muista olen tehnyt yksin, varsinkin viime aikoina. Istunut kotona ja kahviloissa naputtelemassa työprojekteja kasaan ylhäisessä yksinäisyydessäni, jutellen useammin huonekasveille kuin eläville ihmisille. (Hmm ehkäpä juuri siksi kasvini ovat eläneet paremmin kuin koskaan ennen.) Vaeltanut, hiihtänyt ja pyöräillyt ja juossut retkiäni yksin keskellä päivää ja keskellä viikkoa, kun muilla on ollut muita menoja. Jne.

Mutta paljon olen myös tehnyt yhdessä muiden kanssa. Ja lähes aina, jopa silloin kun teen yksin, on taustalla ollut joku toinen tai useita ihmisiä. Jotka ovat mahdollistaneet, inspiroineet, rahoittaneet, puskeneet eteenpäin, kannustaneet, motivoineet, tarjonneet apuaan tavalla tai toisella. Ja nimenomaan uskoneet kykyihini ja nähneet potentiaalini. Joskus aiemmin kuin minä itse.

Toisin sanoen, kiitos vain jos tunnistat itsesi. Joko minun apujoukoistani tai jonkun muun. Aika harva meistä loppujen lopuksi saa ihan yksin aikaan merkittäviä muutoksia ja suorituksia ja näemmä usea ei onnistu siinä edes toisten kanssa… (Saattaa viitata politiikkaan, ehkä ei.) Ja tänä vuonna ihan erityisesti haluan muistaa kiittää avusta ja kannustaa muita vastineeksi. Lähdetkö mukaan?

Tai lähdetkö messuille hakemaan inspiraatiota, hulluja ideoita ja tietoa parempaan retkeilyyn?

Instagramini puolella on nimittäin jaossa kaksi lippua ensi viikon GoExpo messuille (myös Kuva&Kamera ja Helsinki Horse Fair)  15.-17.3.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Jos olet seuduilla ja pyöräily, retkeily, golf, valokuvaus ja/tai hevoset kiinnostaa, niin kurkkaa sinne ja kommentoi ennen maanantaita osallistuaksesi kisaan. (Linkki arvontaan).

Itse lähden nyt tästä miettimään millaisen pyörän hankin jos ja kun tänä kesänä on vihdoin rahaa päivittää kalusto Jotta tulisi tehtyä taas jotain merkittävää satulassakin.

Berner Oberland 2017

Jungfrau Region Hiking Switzerland Tiina Kivelä

Grosse Scheidegg Biking Tiina Kivelä


Missä: Jungfrau Region, Sveitsi