Hiihto on hieno laji, edelleen

Tiina Kivelä Lapland

Jos seuraat myös Instagramiani, et ole viime päivinä voinut välttyä vaikutelmalta että hengailen taas Rovaniemen lähimetsissä enemmän kuin tarpeeksi. Oikein arvattu, täällä ollaan, ihan fiiliksissä taas.

Ehkä parasta on ollut pistää sukset jalkaan ja hiihtää ihan perinteistä murtsikkaa, sillä edellisestä kerrasta on jo reippaasti yli puoli vuotta. Tai no, perinteinen odottaa vielä sillä luistelutyylillä on vedetty nämä ensimmäiset kilometrit. Ja on se kyllä, hieno laji.

Vetää toki nöyräksi, jos ja kun ei ole tavallani päässyt treenaamaan normaaliin tahtiin edellisten kuukausien aikana. Ja tarjoaa muutenkin sekä tehokkaasti kehittävän treenin että eräänlaisen meditaatiohetken ja reippaasti raitista ulkoilmaa. Win-win siis.

Vaikka Sveitsissäkin on nyt tullut lunta niin että jopa St. Gallenissa olisi päässyt vihdoin hiihtämään suoraan kotioveltaa (ja lähistöllä varomaan riskirajan reippaasti ylittäviä lumimääriä), ei näissä Lapinkaan hiihto-olosuhteissa ole valittamista. Kaupungista pääsee hyvin hoidetuille laduille muutamassa minuutissa ja valaistut ladut mahdollistavat myös aamu-ja iltalenkit pimeimmän talven aikaan. Saunakin löytyy lähes jokaisesta talosta ja mökistä sulattamaan, jos keli on enemmänkin pakkasen puolella.

Mikä parasta, hiihtämällä myöskin todella ansaitsee sen saunaoluen. Toki itse matkallekin on hyvä varata välipalaa ja extraenergiaa (oma suosikkini tässä – ei maksettu mainos), sillä latukahviloita on harvassa ja kylmässä tulee helposti kova nälkä (näissä ladunvarren palveluissa ja julkisissa kulkuyhteyksissä laduille Sveitsi muuten voittaa 10-0).


Missä: Ounasvaara, Rovaniemi