Hyvinvointi – vuoden 2019 teema

St. Gallen Tiina Kivelä

St. Gallen 2019 Tiina Kivelä

Uusi vuosi uudet suuret suunnitelmat. Omani vuodelle 2019? Wellness. Tai siis hyvinvointi.

Vuosi 2018 oli omalla kohdallani (ja havaintojeni mukaan aika monen muunkin) taas sellainen erikoinen, raskas ja vaikea. Sellainen, jonka jälkeen on ollut hyvä ottaa nämä vuoden ensimmäiset päivät vähän kevyemmin, levätä kunnolla ja toisaalta repiä energiaa aurinkoisista päivistä ja näistä lumisistakin, jotka ovat tehneet St. Gallenista satumaisen talven ihmemaan.

Uudenvuodenlupauksia en harrasta, mutta samalla kun piirtelin kalenteriin suuntaviivoja vuodelle, mitä, missä ja miksi, päätin että tänä vuonna keskityn nyt ihan kunnolla hyvinvointiin. Ja tältä se nyt tulee näyttämään noin lyhyesti kuvailtuna:

Ruoka – 2019 aion syödä paljon hyvää ja parempaa ruokaa. Kauden kasviksia, Lapin marjoja ja vitamiineja, sveitsiläisiä juustoa ja suklaata. En siis edelleenkään aio ryhtyä vegaaniksi tai kuluttaa kaikkea aikaani ruoan ja sen nippeleiden miettimiseen ja viilailuun. Mutta aion kuitenkin tavallani keskittyä entistä enemmän syömään paremmin ja parempaa.

Ulkoilu – Omalla kohdallani hyvinvointiin kuuluu oleellisesti terve ja hyvinvoiva keho ja mieli, eikä itselläni ole tähän mennessä löytynyt näiden ylläpitoon ja kehittämiseen parempaa kuin fyysinen aktiivisuus, mieluiten ulkona luonnossa. Ja hyvä lepo siihen päälle. Teeman mukaisesti tänä vuonna aion siis erityisesti kiinnittää huomiota että liikun mahdollisimman paljon ja hyvin, ja lepään mahdollisimman paljon ja hyvin. Paljon hyviä retkiä siis tälle vuodelle 2019.

Työ – Vuonna 2019 haluan, hassua kyllä, tehdä enemmän ja paremmin töitä. Downshiftaus ei siis ole juttuni, vaan ennemmin haluan taas oravanpyörään juoksentelemaan. Tee työtä ja rakasta, Tove Janssonia lainaten. Haluan nimittäin haastaa itseni työllä ja tehdä kovasti töitä – tehdä asioita mitä en ole ikinä aiemmin tehnyt, hyödyntää kunnolla osaamistani ja tietojani ja tarttua haasteisiin entistäkin suuremmalla tarmolla selättää ne – koska näin yleensä syntyy ne kaikkein parhaimmat jutut. Onhan se niinkin että hyvinvointi kuten moni muukin vaatii resursseja ja työ tuo niitä. Työ luo rahaa ja suunnitelmallisuutta ja parhaimmillaan myös hyviä työkavereita ja yhteistyökumppaneita ja tuo näin uutta virtaa ja voimaa kaikkeen tekemiseen.

Matkailu – Yleisenä matkailunörttinä tiedän mitä kaikkea hyvää matkailu ihmiselle ja maailmalle tekee. Toki huonoakin, mutta keskitytään nyt vaihteeksi taas siihen hyvään, ja samalla tekemään siitä hyvästä mahdollisimman hyvää. Ja koska hyvinvointiteema, haluan siis vuonna 2019 tehdä paljon aktiivimatkoja, kylpylälomia tai lillua vähintään muutaman kymmenen minuuttia mahdollisimman usein sveitsiläisessä joessa. Haluan matkailla, hyvin ja mahdollisimman usein, koska se usein vie minut hyvällä tavalla epämukavuusalueelleni ja saa minussa aikaan myönteisiä muutoksia.

Nähdäänkö saman teeman ympärillä sinutkin?

 


Missä: St. Gallen, Sveitsi