Postikortti Meglisalpilta

Tiina Kivelä

Terveisiä Meglisalpilta! Halusin vielä erikseen kirjoittaa sinulle tästä söpöstä paikasta Sveitsin Alpeilla, sillä onko mitään parempaa kuin tällainen miniatyyriyhteisö tiettömän taipaleen takana, 1500m’ korkeudessa, Altmann (vanha herra) vuoren kainalossa.

Meglisalp on  Appenzellin alueella, Alpsteinin vuoriryhmässsä Sveitsissä sijaitseva yli satavuotias kylä ja majatalo, jonne pääsee talvella hiihtoretkeilemällä ja kesällä vaeltamalla. Tai juoksemalla. Lähimmälle parkkipaikalle ja joukkoliikennepysäkille vaellusmatkaa tulee n. 2,5h.

Kylästä löytyy söpö kappeli ja majatalo, joka on avoinna kesäkauden, toukokuun puolestavälistä lokakuun loppuun/marraskuun alkuun. Yöksi lepäämään haluaville majatalosta löytyy yhteensä 110 petiä, ja ruokaa ja juomaa paikallisine erikoisuuksineen tarjoillaan sekä päivä- että yöretkeilijöille.

Majatalo on ollut saman perheen omistuksessa rakentamisestaan vuonna 1897/98 ja tänä vuonna, 120 vuoden iän kunniaksi, majatalon uusimiseksi on käynnistetty projekti, jossa petipaikkojen määrä kohoaa 130 petiin ja suuria makuusaleja jaetaan pienemmiksi huoneiksi, vastaamaan paremmin nykypäivän matkailijoiden tarpeita. Pioneerihengen mukaisesti tähän projektiin voi myös kuka tahansa ottaa osaa joukkorahoituksen kautta ja tuen vastineeksi majatalo tarjoaa esimerkiksi yhden ilmaisen yön vuodessa tästä iäisyyteen (lisätietoja täältä (auf Deutsch): Berggasthaus Meglisalp).

Ja jos olisin naimisiin menevää tyyppiä, harkitsisin vakavasti kylän kappelia hääseremonialle.


Missä: Meglisalp  2’747’401.500, 1’235’666.500 (kartta)