Roadtrip Italiaan – Cinque Terre kesäkuussa

Tiina Kivelä

Cinque Terre ennen huippusesonkia ja viikon pituisen eteläeuroopan kierrokseni ensimmäinen etappi kesäkuun alussa. Aurinkoa, lämpöä, pastaa ja frutti di mare’a eli mereneläviä; yllättävän kirkas ja suolainen merivesi, kanottireissu ja kumivenereissu. Ihastuttava Airbnb kattoterassilla ja mahtava, hieman vinksahtanut seura How I Met Your Mother tyyliin; entisiä ja uusia pariskuntia, vauva-arjesta lomailijoita ja italialaisia tulkkeja ja melkein paikallisoppaita. Oli hauskaa, vaikkakin raskasta, eikä vähiten taas italialaisen ruoan johdosta.

Roadtrippimme (Interlakenista lähtien) kohteet ja pysähdykset olivat Aosta (pissatauko huoltsikalla), Genova (illan hämärtyessä hohtaneet kaupungin ja lauvojen valot ohiajaessamme), Sarzana (viehättävä Aibnb, jonka kattoparvekkeella kohtasin elämäni ensimmäiset tulikärpäset ja leivosaamupalaöverit), Monterosso Al Mare (biitsi, lounaspizza ja lauttalaituri), Vernazza (terassit, aperitivo ja kanoottiretki merelle) ja illan viimeinen juna Sarzanaan. Lisäksi kokeilimme onneamme La Spezian venevuokraamoissa (ei tulosta) ja Portoveneressä (löysimme ehkä kylän viimeisen vapaan parkkipaikan) ja kävimme päiväretkellä Palmarian saarella, joka kuuluu kokonaisuudessaan Porto Veneren kansallispuistoon.  Lopuksi ihastelimme elokuva auringolaskua Portoveneressä linnoituksen raunioilla (ja tällä kaikella on jokin merkillinen yhteys Lord Byroniin) ja totesimme että Italia on aina hyvä idea.

Tiina Kivelä

There is a pleasure in the pathless woods,
There is a rapture on the lonely shore,
There is society, where none intrudes,
By the deep sea, and music in its roar:
I love not man the less, but Nature more

― George Gordon Byron