Hundshorn 2928m

Hundshorn Swiss Alps Tiina Kivelä

Seuraa: resepti hyvään päivään vuorilla. Viesti perjantai-iltana: muista jäähakku! Minne: Hundshorn 2928 m. Tälle huipulle pääsee suht helposti (varsinkin kun sattuu asumaan Interlakenissa) nappaamalla junan Interlakenista Lauterbrunneniin, jossa vaihto Grütschalp gondoliin juna-aseman nurkilla. Gondolin ylä-asemalta voit hypätä junaan ja ihailla yhtä parhaista alppipanoraamoista matkalla Mürreniin, jossa edelleen siirryt Schilthorniin vievään gondoliin. Huipulla voit sitten vaihtaa turistivaihteelta sekkailijavaihteelle ja tasapainoilla muutaman tunnin harjannetta pitkin määränpäähän Hundshornille, ja takaisin ennen auringon laskua ja viimeistä gondolia alas.

Joulukuussa mukaan kannattaa myös ottaa jäähakku, jääraudat tai sukset. Ja hyvällä säällä katse kannattaa pitää katse horinsontissa, jossa voi hyvällä säällä bongata jopa Mont Blancin. Ja tärkein ainesosa? Hyvä seura. Lähden tämän tyypin kanssa vuorille milloin vain uudelleen.