Jungfraun retkisuosikit – Mürren – Schilthorn päiväretki

Tiina Kivelä

Ehkä parasta pitkään aikaan, tai ikinä, oli tämä päiväretki Mürrenistä ylös Schilthornille, tai oikeastaan Interlakenista ylös Schilthornille ja takaisin.

Tätä retkeä varten sinun täytyy ensin matkustaa Mürreniin, johon suosittelen junaa Interlakenista Lauterbrunneniin, josta gondolilla ylös Grütshalpille, josta taasen junalla (tai alkulämmittelynä kävellen) Mürreniin.

Itse vaellus Mürrenista Schilthornin huipulle, lähes kolmeen tuhanteen metriin, eli ns. Schilthorn Piz Gloriaan (tuttu James Bondista) on reilut 1300 nousuerometriä, jotka skandinaaviblondit etenivät tällä kertaa tapansa mukaan ripeästi, unohtamatta eväs- ja kuvaustaukoja mahtavilla maisemilla (map.admin.ch ja kyltit ehdottavat matka-ajaksi n. 5h, meillä meni taukoineen reippaasti kävelemällä noin kolme).

Schilhornin huipulla on lopulta hyvä viettää ansaittu pitkä lounastauko ja nauttia oluet ennen matkaa alas, johon suosittelen gondolia Stechelbergiin, josta bussi vie Lauterbrunnenin kylään ja juna-asemalle.

Tiina Kivelä

Tiina Kivelä

 

 

Missä: Mürren – Schilthorn Piz Gloria