Henkeäsalpaava Sveitsi

Tiina Kivelä

Switzerland takes my breath away in so many ways. Settling into the new old life – new job, flatmates, friends, locals, surroundings, tasks etc. New routines, or well almost no routines at all; stumbling while trying to keep head above the surface.

There’s so much I’d like to write to you about. What I need to write, when I find time enough. About the hills, mountains, views, people, weather, food and drinks. Dark and strong men and coffee. The nonstop rain and turquoise river water. The freedom so many search from here. The new ideas and breathtaking phase of live, dreams and young people. The cats and cows and mountain goats.

I’m gonna write about those, I promise. Just let me take a deep breath first.

 

 

Jo seuraavana päivänä jouduin toteamaan, että nuo kaksi maailman kurittoman sukupolven vesaa eivät suinkaan millään tavoin edustaneet Sveitsin uutta nuorisoa. Sillä Sveitsi tarjosi myös omat yllätyksensä. Mutta se on taas toinen juttu.

*Quote: Mika Waltari – Hyttystä Ammuttiin Tykillä


Henkeäsalpaava Sveitsi. Niin paljon kaikkea, uutta, tuttua ja hengen salpaavaa. Kaikesta haluaisin ja aion kirjoittaa. Mutta en ihan vielä. Nyt on vielä liikaa kaikkea ja silti liian vähän rutiineja, aikaa ja energiaa.

Mutta kirjoitan vielä. Vuorista, sateesta, joesta, järvistä, junista, ihmisistä, ruoasta, juomasta ja uusista oivalluksista. Siitä kiivaasta tahdista ja vapaudesta millä täällä elämää eletään. Matkavinkkejä ja elämänohjeita.

Pitäkää huoli ja palatkaamme aiheeseen paremmalla ajalla.