Notes & Inspiration From Wilderness

 
It’s the transition season now. Not anymore summer and not yet winter; when everything just slows down. Including me, now more than in years. This week, I’ve taken a comfortable position on a sofa I’ve gotten myself near enough, to take my doctor’s prescription seriously. Add some coffee, wine, work, books and films, and I’m all set. Focused on listening and reading some amazing women and men, admiring what they are doing, hoping to get inspired and find my flow soon again. I may never be as badass as these people in these, but I can learn something from them; more than anything I’m now up for learning and getting forward (and like someone said, do some awesome stuff – thanks for the support, dear friends). And if it isn’t clear enough, brand videos and sponsored content work way better for me than any business forum.

You may wonder where’s all my activities and well, they are waiting because my body said stop girl. Soon after which, I walked out from doctor’s office with an antibiotics prescription and order to keep from training for two weeks (aka erysipelas). Maybe I was cheering the good marathon recovery too soon. Though I’d say this is rather a result of generally too exhausting life the last months. It’s a limited amount of crap a human body can take and I guess mine just had enough. I was taking care of me but not enough – though I’d like to point out that there’s a limit how much a person can take care of. This is not all my fault, I hope. Now I have to deal with the consequences and oh boy this demands different kind of strength from me – patience isn’t my strongest point and having injury on my foot, one of the most important parts of my body, really challenges me. But, it’s a good lesson and next time I’m wiser, hopefully.

Since I can’t move much, I try to find enjoyment in other things, like reading and these films. And just in time this week, post carried me the newest book by Brené Brown (yes, that Brené Brown). And wow, after years of constant change, starting over so many times and generally just being me (and experiencing the world around me), the book really hits the nerve. Hopefully, the book will also give me tools to better cope with life and work and sports.

And while not there yet, who knows, maybe this site turns into book and wine blog – I’m even going to a book and wine fair this month as a blogger (more of which later) and I’m planning some major changes to this site. I’m also back to school, taking some University courses on Design Management and thinking how it can be already 9 years since I started there…

It’s kind of strange to be back, and so far the most remarkable lesson has been to realize that I know and can a lot already. It’s really been 9 years, so no wonder.. There’s so many ways to learn and so many sources for information these days, that university isn’t the only place where to learn something important. It’s also funny to see the difference between we, who pay for studying the course, and the normal students who are paid for studying. Sorry but many could change their attitude radically and at least a year abroad with open heart would do good for so many. But again, it’s also good to work and study with people so different (or well, basically very same since all the students are Finnish). It gives new perspectives and definitely a good start for learning something of real management.

Now, it’s Friday, past 5pm and I’m ready to open a bottle of wine and see another surf film. C’est la vie. Take care and talk to you later.

 

Tiina Kivelä


FI: Terveisiä sairastuvalta. Joko juhlin kivutonta maratonia liian aikaisin tai elämä muuten vain päätti pistää stopin viime kuukausien raskauden päätteeksi. Muutaman päivän takaisen lääkärikäynnin jälkeen tuomiona ruusu, antibiootit ja parin viikon urheilutauko. Ei mikään helppo resepti, kun liikkuminen on juuri se mikä pitää pääni ns. kasassa. Mutta kuten ystävät ovat kannustaneet, kyllä tämä tästä ja ainakin nyt on aikaa keskittyä paremmin muihin juttuihin, kuten lukemisiin ja lasku- ja seikkailuleffoihin. Eikä aikaakaan, kun olen taas tekemässä mahtavia  seikkailuja. Toivottavasti.

Kun en voi liikkua, yritän keskittyä muihin asioihin, joita voi tehdä sohvalla takan ja WiFin vaikutuspiirissä. Töiden lisäksi olen lukenut ja katsonut (surffi- ja lasku) videoita ja kaivannut lunta. Yhdessä yöpöydän kirjapinon ja avoimen yliopiston opintojen kanssa toivon videoiden kannustavan hyvälle kasvu-uralle myös tällaisen väsyneen kolmenkympin kriisissä kärvistelevän naisen. Tai ainakin näin toivon; yleensä kyllä nämä toimivat paremmin kuin mikään business forum ikinä.

Kenties tästä sivustakin tulee hetkellisesti todellinen kirja-ja viiniblogi; olenhan muutenkin jo suuntaamassa kuun lopussa kirja-ja viinimessuille bloggaajan statuksella. Tähän valmistautuessamme kerrottakoon että tämänhetkisenä lukemistona on Brené Brownin uusin, ja viinilistalla ovat täyteläiset punaviinit, kun hailakat ranskalaiset rosét ja keveät sveitsiläiset valko- ja pinot noir viinit on vaihdettu paremmin vuodenaikaan ja paikallisen Alkon valikoimaan sopiviksi.

C’est la vie siis. Pitäkää itsenne ja toisenne ihmisinä ja näkemisiin taas pian!