TIME TO READ AND TIME TO TRAVEL

Tiina Kivelä

Untypical news coming from me. I took a kind of a vacation. Yes, me who normally has this strange stupid habit of skipping every holiday more than few days. This might have something to do with the general job and life situation for our generation, though. Nevertheless, now I decided I simply deserved and needed this, and oh boy how good it feels! To have time to read and travel and cook and explore the surroundings, etc. Just for fun.

It’s a quite of an unusual state of mind for me, this vacation state of mind, and for not to shock myself I started with a simple staycation at home in the Bernese Oberland. Finishing the few books I took with me when moving here a year ago, and going through the New Yorkers and other magazines which have mainly piled up on my bedside table unread, while I was going through the work overload I had this spring. The weather has also been awesome, lucky me, and I’m taking the most out of the sunny days and the region, biking and hiking and swimming as much as possible. Bruises and scratches and tanned skin tell that fun I’ve had already.

The restless soul I am, I’m also dreaming of road trips, Italy, maybe surfing in Morocco too. And to really take this holiday to the next level I’ll fly to Spain next week, to have a proper getaway with the girls and tapas. Until that, I’ll continue chilling close to the coffee mug and my readings and writings. And the mountains, of course.  Bernese Oberland is not a bad place for a staycation, not at all.

Tiina Kivelä

 

Tiina Kivelä


FI:

LOMALLA VIIMEINKIN

Otin näille viikoille hieman omaa lomaa, ja miten mahtavalta se tuntuukaan. Jos en ole jo aiemmin kertonut tai et muuten vain sitä vielä tiedä, niin olen useimmiten todella surkea lomailija, suurimmaksi osaksi täysin itsestäni riippumattomista syistä kylläkin. Mutta nyt, intensiivisen ensimmäisen Sveitsivuoden jatkoksi, päätin että olen lomani ansainnut. Kun universumi vielä antoi siihen hyvän mahdollisuuden vetämällä alta muutamat näille kuukausille suunnitellut työprojektit, niin tässä sitä nyt ollaan, vapaaherrattarena Sveitsissä.

Ja millä sopivalla hetkellä! Kesä on vihdoin tullut bernin ylämaille ja kun lämpötilat ovat hiponeet lähellä kolmekymmentä jo viikon verran (kuulemma Lapissa edelleen hiihdetään) on staycationilla aloitettu loma hemmotellut jo mitä parhaiten työntäyteisen talven ja kevään väsyttämää ihmistä. Hiljalleen paikalleen tuntuvat liikahtelevan sekä lihakset että päänsisäiset ajatukset, jotka ovat olleetkin aikamoisessa sekasotkussa viimeisen vuoden kaikkien ärsykkeiden keskellä. Sotku ei ole ollut pelkästään huono juttu, vuoden aikana kerätyt kokemukset ja opit olen ottanut lähes kaikki suurella ilolla vastaan, mutta jossain vaiheessa on asiat pistettävä järjestykseen sveitsiläisellä tarkkuudella (paikallinen pankkini UBS lähettää muuten tiliotteet valmiiksi mappeja varten rei’itettyinä).

Vihdoin minulla on aikaa lukea ja matkailla kunnolla, ihan vain huvikseni. Ja koluta kaikki lähitienoon pyörä- ja vaellusreitit; mustelmia, naarmuja ja auringossa paahtunutta (aurinkosuoja +50 aina, toim. huom.) ihoa onkin jo kertynyt mukavasti.  Tämä viikko menee vielä kotimaisemissa kirjojen, järvien ja bernin vuorien kainalossa, mutta ensi viikolla siirrän isommalle vaihteelle ja otan lennon Espanjaan, tarkemmin sanottuna Granadaan.

Antaa tulla, roadtripit ja junamatkat ja vieraat kylät. Olen lomalla.