HUNDSHORN 2928 m.ü.M

Hundshorn Swiss Alps Tiina Kivelä

Good days like last Saturday start with a message in the middle of the night: remember the ice axe! And then they continue with the following recipe:

Where: Hundshorn 2928 m.ü.M.

First, take the train from Interlaken to Lauterbrunnen and change there to the Grütschalpbahn cableway. Then at Grütschalp change to the train to Mürren, from where you should take the cable car up to Schilthorn and follow the ridge to Hundshorn. On your way, you get a nice alpine panorama from the train, and you may also spot Mont Blanc when up if and when the weather is as good as it was for us.

But remember the ice axe, when December. Crampons are also good idea. And the most important ingredience: good compay.

Allons!


FI: Seuraa: resepti hyvään päivään vuorilla. Viesti perjantai-iltana: muista jäähakku! Minne: Hundshorn 2928 m. Tälle huipulle pääsee suht helposti (varsinkin kun sattuu asumaan Interlakenissa) nappaamalla junan Interlakenista Lauterbrunneniin, jossa vaihto Grütschalp gondoliin juna-aseman nurkilla. Gondolin ylä-asemalta voit hypätä junaan ja ihailla yhtä parhaista alppipanoraamoista matkalla Mürreniin, jossa edelleen siirryt Schilthorniin vievään gondoliin. Huipulla voit sitten vaihtaa turistivaihteelta sekkailijavaihteelle ja tasapainoilla muutaman tunnin harjannetta pitkin määränpäähän Hundshornille, ja takaisin ennen auringon laskua ja viimeistä gondolia alas.

Joulukuussa mukaan kannattaa myös ottaa jäähakku, jääraudat tai sukset. Ja hyvällä säällä katse kannattaa pitää katse horinsontissa, jossa voi hyvällä säällä bongata jopa Mont Blancin. Ja tärkein ainesosa? Hyvä seura. Lähden tämän tyypin kanssa vuorille milloin vain uudelleen.