SEASON 2016/2017 – SKIING AT JUNGFRAU SKI REGION

Tiina Kivelä

See you in May 2017, she said on Friday,

holding her brand new 2016/2017 season pass for Jungfrau Ski Region in her hand.*


And what a start I got. 4 weeks after I was hiking here in T-shirt I was now skiing in knee-high powder. Not a bad start for a season, and definitely a good confirmation that the season pass for Jungfrau Ski Region is worth the money. Especially with the 50% local discount, including free local trains and busses and cable cars, and various discounts for other train rides, events and other ski resorts around the world. And with little extra the season pass can be extended to Adelboden even. Quite a nice deal, and as you can see from the pictures, awesome location for little getaway, just one hour train ride away from the current basecamp.

Tiina Kivelä

* The pass also includes ridiculously blurred face shot, which has already caused many laughs. Traveling incognito and keeping people happy, so to speak. Just like the stars of the old times, looking solitude in the Alps, and more precisely in places like the Hotel Bellevue Des Alpes in Kleine Scheidegg^ (“minor watershed”) mountain pass at an elevation of 2’061m. From here, it’s only one stop left, the top of Europe aka Jungfraujoch.


FI

Nähdään toukokuussa 2017, sanoi hän perjantaina, ensimmäinen kausikortti Jungfraun hiihtoaluelle taskussaan.

Ja millainen kauden aloitus tätä seurasikaan viime viikonloppuna. Neljä viikkoa sitten vaelsin samoilla vuorilla T-paidassa, nyt laskin polviin ulottuvassa puuterissa. Paikallisalennuksineen (-50%) ja extroineen Jungfraun alueen lippu mahdollistaa monet parhaimmista seikkailuista mitä rahalla saa. Nämä vuoret, maisemat ja tämä lumi. “Ilmaiset” paikallisjunat ja bussit sesongin aikana, lukuisat alennukset tapahtumista ja muista hiihtokeskuksista ympäri maailmaa, sekä hyvin pienellä lisämaksulla saatava kausikortti läheiseen Adelbodeniin. Eiköhän näillä viihdy hyvin täällä ainakin yhden talven vielä, ellei loputtomiin jopa.

JA SEURAAVAKSI VUORISÄÄ

Talvisesta menneestä viikosta huolimatta sunnuntaina laaksoissa tervehti kuitenkin lämmin Föhn tuuli, ja valitettavasti säätiedotus ei lupaa näille puolille vuoria kovinkaan hyviä hiihtokelejä seuraaville viikoille. Mutta vuorten toisella puolella taasen… Eteläisille Alpeille on tulossa lunta ja paljon, sillä välin kun tällä puolella puhaltelevat lämpimät ja kuivat tuulet. Melkein on taas aika kaivaa taas nahkatakki kaapista ja tallustella joulumarkkinoilla takki auki kuin paraskin maailmanomistaja. Tai ainakin pyöräillä ilman hanskoja ja pipoa töihin, kuten tänään. Ja ehkä tehdä pieni reissu sinne toiselle puolelle seuraavana viikonloppuna, Zermattiin vaikkapa.


Location: Kleine Scheidegg, Jungfrau Ski Region

1 Comment

  1. […] first or at least the second train up is a must. For two weekends we had the perfect winter, with powder runs and postcard landscapes. After this the snowing ended and we’ve continued with the sunniest […]

Comments are closed.