Last Hours Of Summer And USB Mountain Offer

Lauterbrunnen by Tiina Kivelä

 

Don’t make the mountain your enemy – get out, get up there instead

© Florence Welch

It’s the last weekend of summer time and UBS mountain offer, and what a weather to take full advantage of! Though today I kind of needed to sleep long and therefore in the end took the right turn, opposite to the initial plan to reach Schilthorn on time for the last cable car down (left turn, and then from the “back side” to the summit).

But like the mountain rule goes, rather turn back in the last minute, than not come back at all. So there I was, enjoying views, the work out, the sun, the inversion(it’s been extremely warm & sunny these days, for October at least), the silence (though Florence jukebox inside my head) and cheap cable cars down to save my knees.

It’s about a time to earn my next winter turns and work my body these weekends, though I have to say that if the weather wouldn’t have been this great, I’d kick started the downdays of November in Berner Weinmesse or in Helsinki. But luckily the weather offered something even better. Have to earn that wine too, you see.

And November will come, no matter what.


Hiking Mürren – Bryndli – Birg


Hei kävin taas vuorilla. Viimeinen viikonloppu, jolloin voi hyödyntää pankin 10€  tarjouslippuja “cable car”eihin (ei muuten enää hajuakaan mitä nämä ovat suomeksi; ei gondoleita mutta… Auttakaa!). Ja sopivasti viikonloppu tarjoaa myös pilvettömän taivaan, auringon ja lähes 20°C lämpötilan ja inversion. T-paidalla olisi pärjännyt, jos olisi muistanut aurinkorasvan.

Alkuperäinen tavoite oli Schilthorn tuolta vasemmalta ns. takakautta, mutta koska aamulla väsytti ja koska vuorilla on säännöt, niin käännyin lopussa oikealle alkuperäisen suunnitelman mukaisen vasemman sijaan, jotta varmasti ehdin viimeiseen hissiin alas. Luulen kyllä että hieman lyhennettynäkin tämä ja huominen tulee tuntumaan sopivasti jäsenissä maanantaina. 
Niin, olisin myös voinut viettää tämän kuten edellisenkin viikonlopun viini & ruokamessuilla, mutta kyllä nämä vuoret taisivat silti tarjota enemmän rahalle vastinetta ja sopivaa työtä lihaksille talvea ajatellen. Viiniä ja ruokaa ehtii nauttia taas riittävästi marraskuun sadepäivinä. 

1 Comment

  1. […] what a start I got. 4 weeks after I was hiking here in T-shirt I was now skiing in knee-high powder. Not a bad start for a season, and definitely a […]

Comments are closed.