THIS WAS MILAN SEPTEMBER 2016

Tiina Kivelä

EN: My decision to visit Milan few weeks back came last minute, so I didn’t really plan or decide what to do before I was there. But what a good last minute decision it was to go there for a few nights, just in the dawn of Milan Fashion Week 2016. I got some great tips from a girl from Milan (soon to be my colleague) and want to share them with you too (see after pictures). Unfortunately this time I didn’t have the time to try all of the tips I was given, but I’m sure I’ll visit the city many times from now on. That lovely it was, and not the “too busy and too expensive” place, as many of my other acquaintances warned me. Brussels trained me well I guess…

And if you have visited Milan or other cool places in Northern Italy, free to share your tips in the comments and ask further questions about mine. I’m happy to answer and also hear what to not miss around here, as Italian weekend getaways are so easy to do from Switzerland. But coming back to Milan, I’d especially like to hear your best hotel tips for Milan. This time the accommodation was my weakest link, so next time I really want to try something better. So if you have any good design / boutique hotel tips from there, they are more than welcome.

 

 

Breakfast
Lunch

Afternoon & Apero & Evenings:

 Shopping

*Edit. As some of you may have noticed, I’ve started to experiment with Instagram stories. While I like to keep my Snapchat at least semi-private (public stories, but only accepting friends I already know in real life, that is) I’m now trying to use Instagram stories to show more of my daily life, less filtered & curated than my basic Instagram feed. Feel free to follow and comment, as there will be more of my travel & daily routines there. 


FI

Pari viikkoa sitten vietin ensimmäistä lomaviikkoani yli vuoteen ja loman kunniaksi otin n. kolmen tunnin EC -junan Interlakenista Milanoon. Päätös matkasta syntyi viime hetkillä, joten en oikeastaan suunnitellut mitään muuta kuin nauttia hetken muotiviikkoon valmistautuvasta kaupungista ja sen kahvista, ruoasta ja muodista. Olen onnekseni ehtinyt viimeisen kuukauden aikana kuitenkin tutustua ystävälliseen milanolaiseen, tulevaan kollegaani, jolta sainkin rutkasti vinkkejä kaupunkiin. Tällä kertaa en ehtinyt kokea niistä kuin muutaman, mutta koska jokainen oli todella hyvä kokemus, aion ehdottomasti palata kaupunkiin paremmalla ajalla kokemaan myös muut kaupungin ihmeet.

Tässä alla myös teille muille jakoon ensimmäiset testatut vihjeeni, millä pitäisi onnistua viettämään ainakin yksi, ellei kaksi, erinomaista päivää Milanossa. Gelatokioskeja tai espressobaareja en sattuneista syistä kirjaa tähän erikseen. Niitä kun löytyy lähes joka kulmalta, ja ainakaan itse en onnistunut vielä törmäämään yhteenkään huonoon kahvikupposeen* tai gelatoannokseen. Lisävinkkejä saa myös kysymällä, maililla tai kommenteissa. Ja mikäli olet jo käynyt Milanossa ja erityisesti mikäli olet onnistunut löytämään kaupungista erinomaisen hotellin, jaathan vinkkisi kommenteissa kiitos. Majoitus oli tällä matkallani heikoin lenkki, ja seuraavalla kerralla haluaisin yöpyä jossakin mukavassa ja tyylikkäässä hotellissa.

MILANO

Aamu

Päivä

Ilta

Ostokset


*Pieni opas italialaiseen kahvilakulttuuriin: maksa kahvi kassalle, pidä kuitti ja esitä se tiskillä. Nauti seisten ja vaihda kenties muutama sana kanssakahvittelijoiden tai henkilökunnan kanssa. Äläkä suostu maksanaan espresso kupista euroa enempää. 

**Nykyisin matkojani voi seurata mukavasti Instagram Stories’n avulla. Siinä missä pidän edelleen Snapchattini semi-yksityisenä, eli hyväksymällä kavereiksi vain ystäviä, voi Instagramin kautta nyt seurata hieman “arkisempaa” tarinaa päivistäni.